Wrangler – companie americană, a treia din toată lumea după Levi’s şi Lee la producerea hainelor din denim.

Fondatorul companiei Wrangler a fost americanul C. C. Hudson. Împreună cu prietenii săi el a fondat o companie de confecţionare a îmbrăcămintei, şi pe care o denumeşte cu numele său – „HudsonOverall”. În anul 1919 compania a deschis prima sa fabrică, s-a mutat într-un oficiu spaţios, şi în urma acestor schimbări a primit noua denumire – „BlueBell” („Clopotul albastru”).

Compania „BlueBell” se ocupa predominant cu confecţionarea hainelor din denim, şi în anul 1936 a devenit unul din liderii de vânzări a asemenea haine. În 1943 compania procură fabrica lui Casey John, care se ocupa de confecţionarea hainelor pentru muncitori. Denumirea Wrangler îi vine împreună cu fabrica procurată.

Brandul Wrangler este unul din cei mai populari din lume. Wrangler prezintă colecţii pentru femei şi bărbaţi. Gama sa cuprinde blugi, cămaşe, maiouri, pulovere, jachete. Liber şi casual pentru cei cărora le este mereu comod în denim. Confortul şi materialele naturale crează o comoditate fără egaluri şi un calm care îl simţi oriunde n-ai fi, deoarece vei arăta superb şi vei ieşi din evidenţă din mulţime.

Stilul Wrangler este independenţa, curajul şi încrederea în sine.