Brandul Animal îşi are începutul în anul 1987, atunci când doi surferi au fost destul de săturaţi de situaţia când se pierd ceasurile de mână din cauza ruperii a cureluşelor. Ei au inventat un mecanizm care permitea ca ceasurile să rămână pe mâna stăpânilor săi chiar şi în condiţiile cele mai extremale.

Fraţii au început „producerea” a unor loturi mici de cureluşe şi le răspândeau printre prietenii săi. Datorită simplităţii şi siguranţei sale, invenţia a căpătat o răspândire largă şi la fanii al altor tipuri de sport extremal – snowboard, skateboard, mountainbike (MTB) şi multe altele. În aşa mod, cureluşa a primit recunoaşterea celor ce le utilizau şi a servit naşterii mărcii Animal. După ceva timp acest brand a început producerea ceasurilor, care la rândul său aveau un succes fenomenal. Animal datorează în mare măsură acestui produs pentru faima sa.

La moment Animal este un brand sportiv stilat, în împrejurimea căruia s-a adunat o proprie echipă de profesionişti din toate tipurile principale de sport extremal – surfing, snowboard, windsurfing, schi, MTB şi kitesurfing. În aşa mod, toate produsele Animal mai întâi se supun încercărilor de către membrii echipei şi se finisează în funcţie de dorinţele lor. Ca rezultat primim un produs ce corespunde cerinţelor celor mai buni piloţi.

În prezent Animal este un brand britanic sportiv de modă care are una din cele mai bune dinamici de dezvoltare. Această marcă produce îmbrăcăminte, ceasuri, ochelari, încălţăminte, genţi, rucsacuri şi alte accesorii.