Alcott – brand la modă italian de haine pentru reprezentanţii tineretului modern.

Brandul italian Alcott îşi ia începutul în anul 1988, atunci când Nunzio Colella a fondat compania sa proprie de modă Capri SRL şi a pornit brandul de haine pentru tineret cu denumirea Alcott. Rata de bază a brandului a fost pusă pe crearea unei îmbrăcăminte de modă de calitate superioară la preţuri mici. Sloganul brandului este „Alcott: freetobe!”.

 Marca dată oferă îmbrăcăminte variată din materiale naturale la preţuri foarte accesibile. Se oferă posibilitatea de a fi liberi în faţa modei, liberi în faţa urmărirei după label-uri scumpe, după impunerea a unor normative de modă ale aspectului exterior.

Denumirea brandului „Alcott” provine din expresia engleză „allcotton”, ceea ce în română înseamnă „totul din bumbac”. În anul 2003 compania Alcott a ieşit la un nivel internaţional.

Începând cu 2008 hainele la modă pentru tineret cu label-ul Alcott se poate de procurat în 25 de magazine mari a Italiei. În anul 2009 conducerea brandului Alcott a intrat într-un parteneriat oficial cu o reţea spaniolă mare ElCorteIngles.

În prezent produsele acestei companii se poate de procurat în 12 ţări şi aproximativ 200 de magazine.